Planning tweede helft lustrumjaar

08 januari 2023 13:00

Met veel plezier kijken we terug naar de eerste helft van ons lustrumjaar. De activiteiten als de opening, het gala en de stadsbrede escape room zijn allemaal goed ontvangen. In de tweede helft van het lustrumjaar staat er genoeg op het programma, waarvan we het een en ander willen uitlichten.

We zijn momenteel met name fondsen aan het werven voor de wetenschapsmiddag voor kinderen uit groep 6 t/m 8 die eind februari gepland staat. Om welkom te zijn voor alle kinderen willen we deze dag gratis maken, waar de donaties die nu binnenkomen naartoe zal gaan. Het zou heel mooi zijn als we ook zo veel mogelijk kansarme kinderen kunnen bereiken. Als je tips hebt daarvoor, dan horen we het graag. 

Voor het komend halfjaar willen we de volgende activitieten onder de aandacht brengen.

14 januari: online alumnidag

Onze alumnidag zal op zaterdag 14 januari om 15:30 beginnen en om 19:00 eindigen. Tijdens de alumnidag is er voldoende tijd om bij te praten met je oud-studiegenoten. Daarnaast zal er ook een lezing en een optionele kookworkshop zijn. Inschrijven is mogelijk op deleidscheflesch.nl/inschrijven/onlinealumni.

15 februari: wetenschappelijk symposium

Het symposium op woensdag 15 februari zal de hele dag duren en vindt plaats in Scheltema. Hierbij is het mogelijk om zowel lezingen van de richting wiskunde en informatica te volgen als voor de richting natuurkunde en sterrenkunde. Eén van de hoofdsprekers voor alle deelnemers zal James Grime zijn, bekend van onder andere Numberphile. Aan het einde is er mogelijkheid om in het Snellius-gebouw te dineren. Meer informatie over het symposiu, de sprekers en hoe in te schrijven is te lezen op deleidscheflesch.nl/symposium.

26 maart: kindersymposium

Op zondag 26 maart gaan we kinderen uit groep 6 t/m 8 een gratis interactieve dag geven waarin we ze hopelijk enthousiasmeren voor onze wetenschappelijke achtergrond. De donaties die nu via SteunLeiden.nl geworven worden, gaan naar dit symposium om een mooie toepasselijke locatie te boeken en om meer materiaal voor proeven beschikbaar te maken.
Mocht je ouders kennen die kinderen hebben in onze doelgroep, dan kan je ons ontzettend helpen door dit onder de aandacht te brengen.

22 april: Fleschtival

Als grootste activiteit in ons lustrum gaan we op zaterdag 22 april een festival nabij Leiden organiseren voor de hele stad. Het Fleschtival zal een mix zijn van lokale artiesten, stands en activiteiten georganiseerd door onze eigen studenten. Kaarten voor het Fleschtival zijn te koop op deleidscheflesch.nl/inschrijven/fleschtival.

3 juni: fysieke alumnidag

Op de fysieke alumnidag van zaterdag 3 juni kan je oud-studiegenoten fysiek ontmoeten en bijpraten. Meer informatie over deze alumnidag zal later volgen, maar houd hem alvast vrij in de agenda.