Willemijn Charity Golfdag doneert € 70.000 aan LUMC voor eierstokkankeronderzoek. Hartelijk dank voor al jullie support en donaties!

13 June 2023 19:07

Op zaterdag 10 juni vond de Willemijn Charity Golfdag plaats, een evenement dat in het teken stond van eierstokkankeronderzoek in het LUMC. Deelnemers, donaties en sponsoren hebben ervoor gezorgd er een bedrag € 70.000 kon worden overhandigd aan dr. Judith Kroep, medisch oncoloog in het LUMC voor onderzoeksprogramma immunotherapie (TIL).

Eierstokkanker blijft een ziekte met een slechte overlevingskans voor veel vrouwen. Het onderzoek heeft aangetoond dat het immuunsysteem een cruciale rol speelt bij het bestrijden van tumoren, en dat patiënten met een grotere aanwezigheid van tumor-infiltrerende T-lymfocyten (TIL's) in hun tumor een betere overlevingskans hebben. TIL's zijn gespecialiseerde afweercellen die tumorcellen kunnen herkennen en elimineren. Om de behandeling te verbeteren en hopelijk genezing mogelijk te maken, is verdere onderzoek noodzakelijk.

De Willemijn Charity Golfdag heeft niet alleen bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn rondom eierstokkanker, maar heeft ook substantiële steun geboden aan het LUMC voor het voortzetten van onderzoek naar immunotherapie (TIL).

Namens de Bontius Stichting en de organisatoren van deze actie, willen wij alle donateurs die hebben bijgedragen aan deze actie heel hartelijk bedanken om dit geweldige bedrag bij elkaar te brengen. Wij wensen Judith Kroep en Els Verdegaal heel veel succes met hun onderzoek.