Kom in actie voor #wakeuptocorona

Afgesloten

Help mee met een geldinzamelactie in de strijd tegen corona!

Wereldwijd werken onderzoekers dag en nacht om het dodelijke coronavirus een halt toe te roepen. In het LUMC wordt, onder meer in Europees verband, heel hard gewerkt om dit virus in detail te karakteriseren en potentiële virusremmers en vaccin-kandidaten te testen. Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie:

“Dit soort onderzoek met hoog-risico virussen is duur. Het kan alleen gedaan worden door specifiek getrainde mensen in goed beveiligde laboratoria. We willen ook zoveel mogelijk andere onderzoekers helpen die niet over dit soort laboratoria en expertise beschikken. Er is een dodelijk coronavirus uitgebroken: ik wil snel aan de slag, maar ben teveel tijd kwijt aan het schrijven van subsidieaanvragen.”

Er is 2 miljoen euro nodig om onze onderzoeksfaciliteiten in het LUMC nu snel uit te breiden, voor onderzoek dat op korte termijn – én op de langere termijn – een oplossing biedt voor de levensgevaarlijke coronavirussen. De tijd dringt en elke dag telt. Meer over het onderzoek lees je op www.wakeuptocorona.nl.

Wil je meehelpen met een actie?
Dat zou geweldig zijn! Dat kan alleen of met een team. Bijvoorbeeld met je vriendengroep, je sportteam of je collega's of hele bedrijf. Op deze website kun je daarvoor een actiepagina aanmaken. Met deze pagina kun je donaties werven voor #wakeuptocorona binnen jouw netwerk! Al het geld dat met deze acties wordt opgehaald, wordt toegevoegd aan de campagne en tellerstand van #wakeuptocorona. 

Start dus nu een actie of steun een bestaande actie met een gift!