Crowdfunding Maolins ouders afgesloten, we hebben ons doel ruimschoots overtroffen, dankzij onze donateurs

06 augustus 2019 14:07

Nogmaals hartelijk dank aan alle donateurs voor hun steun. We hebben ons doel met een indrukwekkende 164% overtroffen. Het was hartverwarmend om te zien dat meer dan 2.100 mensen zijn geraakt door het verhaal van Maolin en bereid waren om mogelijk te maken wat Maolin zou hebben gedaan: een toekomst voor zijn ouders veiligstellen. Nu we goede afspraken hebben gemaakt over het beheer van het geld en de overdracht, sluiten wij onze crowdfundingscampagne af.

Pensioenvoorziening
Met alle donateurs zijn we erin geslaagd een financieel stabiele toekomst voor meneer en mevrouw Zhang te realiseren in hun woonplaats op het platteland bij Yangtang Village in China. In totaal hebben we € 74.056 opgehaald. Vanwege de culturele verschillen tussen Nederland en China hebben we financieel advies ingewonnen en in overleg met de familie een constructie gevonden waarin meneer en mevrouw Zhang het geld over een langere tijdsperiode uitbetaald krijgen. Op deze manier verzekeren wij hen van minimaal 10 jaar financiële steun.

Maolin in onze herinneringen
Wij, Leidse vrienden en collega’s van Maolin, namen afscheid van hem tijdens een ontroerende ceremonie in het historische Academiegebouw van de universiteit die eindigde met een herdenkingswandeling naar de Oude Sterrewacht. Een deel van de as van Maolin is begraven op de begraafplaats Rhijnhof in Leiden, op slechts 1,5 km van de Leidse Sterrewacht zodat Maolins vrienden en collega’s een plek hebben om hem te herdenken. De andere helft werd door zijn vader naar China gebracht. In aanwezigheid van de familie en geliefden van Maolin begroef hij ze op een heuvel op het land van hun familie. Door zijn as over deze twee plaatsen te verdelen, zal Maolin altijd dicht bij de personen en de dingen blijven waar hij van hield.

Oorzaak brand
Het politieonderzoek naar het fatale vuur van 17 januari in het huis van Maolin in Hillegom is nog steeds gaande. Meer informatie is te vinden op de website van de politie.

 

Nogmaals bedankt voor al jullie generositeit,

Met vriendelijke groeten,

Het crowdfundingsteam 'Steun Maolins Ouders’