Hedy: unieke programmeertaal voor kinderen

Afgesloten

Hedy is een programmeertaal voor kinderen. Talen voor volwassenen zijn vaak nog net een stapje te moeilijk voor kinderen, Hedy maakt dat makkelijker door de moeilijkheid stapsgewijs te verhogen. Zo wordt programmeren nog makkelijker en leuker. 

Wat is Hedy?
Hedy is programmeertaal voor alle kinderen die willen leren programmeren. Als je leert programmeren moet je en hoop codes uit je hoofd leren en dat kan lastig zijn. Hedy maakt dat makkelijker door stapsgewijs te werken. Je hoeft niet alle codes in een keer te leren, maar je begint simpel, en we voegen steeds nieuwe codes toe. Net zoals je bij taal steeds langere zinnen kan lezen, en bij rekenen steeds moeilijkere sommen aankan.

Wil je meer weten?
In deze legt, dr. ir. Felienne Hermans, de maker van Hedy, uit hoe Hedy werkt.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Probeer Hedy dan snel zelf uit!

Draag jij een steentje bij?
Vind jij het belangrijk dat alle kinderen in Nederland en daarbuiten goed en gratis kunnen leren prgrammeren? Of heb jij al veel met Hedy geprogrammeerd en wil je ons bedanken? Dan zouden we het te gek vinden als je doneert. Met jouw donatie maken we Hedy nog beter. Bijvoorbeeld door extra lessen te maken, Hedy naar meerdere talen te vertalen en het gebruiksgemak te verbeteren. Voor je donatie krijg je dan van ons iets leuks, een sticker bijvoorbeeld of een beker of zelfs een workshop!