Geslaagd wetenschapsmiddagje!

26 maart 2023 21:06

Vanmiddag was onze wetenschapsmiddag voor kinderen! Dat was een van de grootste doelen van deze crowdfunding. Vanaf 14:00 waren kinderen met hun ouders welkom op de Oude Sterrewacht. Na een beker limonade en een kop koffie konden ze een uitgebreide rondleiding krijgen door de Sterrewacht, de James Webb-telescoop nabouwen met LEGO en de dag vastleggen met de fotobooth.

Iets na 16 uur gaf RINO een uitgebreide show waar de kinderen vol verwondering en verbazing naar keken. Na driekwartier vol proefjes met vloeibaar stikstof, bananen die als hamers gebruikt werden, afgeschoten kurken en krimpende ballonnen werd iedereen getrakteerd op ijs gemaakt uit vloeibaar stikstof. Deze traktatie luidde het einde van de middag in.

Allereerst willen we Paulien en Suzanne heel erg bedanken voor het idee van het wetenschapsmiddagje. Hun enthousiasme stond aan de oorsprong van deze middag. Daarnaast ook een dankwoord aan de overige Symposiumcommissie, namelijk Dante, Elanor, Jochem en Wouter, voor hun hulp in de organisatie van deze middag.